iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Увеличават се жителите на община Перник, които сключват граждански брак

Увеличават се жителите на община Перник, които сключват граждански брак 08_1502983475

Броят на жителите на община Перник, които сключват граждански брак се увеличава, като това става ясно от статистиката,която е предоставена от Общинското предприятие „Обредни дейности", което осъществява веселите граждански ритуали за перничани. За първите осем месеца на годината сключените граждански бракове са общо 168, като в това число са и заявените до края на месец август. От новобрачните двойки 40 са избрали да си кажат заветното "да" на избрано от тях място извън ритуалната зала на ул. "Кракра". Най-често изнесени граждански ритуали са правени в Двореца на културата, пред емблематичната за града сграда и в намиращия се там ресторант. Граждански бракове са сключвани и в други ресторанти,

където младоженците и техните близки са празнували сватбите. Изнесени ритуали се правят и на крепостния хълм над Перник. За осигуряване на длъжностно лице за провеждане на сватбени церемонии извън ритуалната зала се плаща 200 лева. Цената на сватбените церемонии в залата варира от 58 до 150 лева в зависимост от това в какъв ден и от колко часа се провежда.

Все по-често през лятото са браковете и на перничани, които са на работа в чужбина. Сключват се и смесени бракове, като при тях преобладаващо са българки булките.

За сравнение през цялата 2016 г. са сключени общо 211 брака. Изнесените сватбени церемонии са били 53, а сключените смесени бракове - 13.
Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.