iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Увековечиха кмета на Земен в хип хоп песен

Увековечиха кмета на Земен в хип хоп песен 12_1450527096

Увековечиха кмета на Земен Димитър Сотиров в хип-хоп песен, коюто е посветена на усвояването на евросредства. Песента се нарича „Източен блок – Земенски леб” и вече се разпространява в youtube, като е направена след разследването на сайта „Бивол” и Агро тв за реализирането на четири проекта по Програмата за развитие на селските райони /ПРСР/ в общината. Сред тях е „Реконструкция, саниране и модернизация на спортна инфраструктура в община Земен” на стойност 3 468 924,92 лв.

Цялата песен е пронизана от думите на кмета Сотиров, казани по време на разговор с журналист във връзка с проектите. Словата на управника се чуват непрекъснато: „Какво има да ви ги коментирам. Всичко си е наред, Всичко се знае. Направена е проверка. Вие не говорите професионално. Нема какво да ви обяснявам. Мога да ви науча на некои работи”.

Песента „Източен блок – Земенски леб” завърша с думите на Сотиров към журналист: Вие с мене ли разговаряте. Ма аз не съм кмет, вие ме бъркате нещо”..

Музиката е на Томаш Вайнер. Изпълнителите са Любена Нинова и Борис Деспотов. Текстът е на Борис Деспотов.

Как въздейства песента, преценете сами. Вижте я на този линк: https://www.youtube.com/watch?v=Bab0CPDQc2s

Освен „Бивол”, телевизия „Агро” също посвети няколко свои предавания на усвояване на средства от Програмата за развитие на селските райони в община Земен, със средства от която бяха направени стадионът в малкото градче и екопътека за 300 000 лв., туристически център за 240 000 лв. с 290 растителни вида.

Земен се прочу и по света, тъй като CNN също пусна репортаж на онлайн страницата си, посвете на земенския кмет под името: This is Bulgaria – So steal the money of Europeans and no one stand in their way /Това е България – така крадат парите на европейците и никой не им пречи/ – http://ireport.cnn.com/docs/DOC-1269529

На практика тя е препечатка от разследването на „Бивол” със заглавие „Аферата Земен” – https://bivol.bg/%D0%B0%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B5...

Разследващите журналисти твърдят, че четири проекта но ПРСР, по-позната като селската програма, независимо от стойността си, се възлагат от Общината на сума, надвишаваща в пъти пазарната стойност на заложените работи.

CNN публикува и интервю на „Бивол” с шефа на Центъра за превенция и противодействие на корупцията БОРКОР Елеонора Николова за начина, по който у нас се провеждат обществените поръчки по европейски програми. В него тя твърди: „Ние установихме по категоричен начин, че преди да има идея да се проведе такава обществена поръчка, тя се предхожда от една корупционна сделка. Сделка между възложител и изпълнител, в която те предварително се договарят за общественото благо, което ще бъде реализирано, за парите, които ще бъдат разпределени между играчите. По този начин стойността на поръчката драстично надхвърля пазарната стойност от една страна, от друга страна, пак заради тези комисионни, качеството, което ние получаваме е изключително ниско”.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.