iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Украсиха детелината при Пашов със символите на Перник

Украсиха детелината при Пашов със символите на Перник 07_1374245587

Гербът и знамето на Перник ще посрещат и изпращат преминаващите по детелината на детелината при Хумни дол. Проектът е осъществен чрез ландафтно оформление с растителност, пресъздаващо символите на града в растителен вариант. Идеята за новата придобивка е на Община Перник, а проектът е изготвен от 30-годишният ландшафтен архитект Симеон Божилов, който го дарява на съгражданите си.

Работата на озеленителите вече е видима, очертан е герба, под който е разположено знамето. Цветните символи са на хълма на пътното съоръжение от страната на квартал „Иван Пашов”. За направата на знамето се използват четири вида иглолистни насаждения в жълто-зелената гама, каза за проекта зам.-кметът Илинка Никифорова. Гербът пък ще бъде изработен от декоративни растения в жълто-червени багри. В най-горната част на цветната композиция с декоративни зидове ще бъде изписано името на град Перник. Гербът на Перник съчетава славата на града като индустриален център, с акценти – въгледобива и металургията. Най-отгоре на знака символично се издигат крепостните стени на болярина Кракра.

Фирмата, която е ангажирана с направата на растителната композиция, вече има един оформен остров на новото кръгово в началото на „Бучински път” в квартал „Изток”.

Източник и снимка: gradski.org

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.