iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ученици от ПГОТ „Св. Иван Рилски” направиха изложба с ястия

Ученици от ПГОТ „Св. Иван Рилски” направиха изложба с ястия 11_1448351855

Уникални постни ястия подредиха в изложба възпитаниците на ПГОТ „Св. Иван Рилски”, като вкусните експонати бяха приготвени по повод Деня на християнското семейство – 21 ноември.

Те бяха оценявани от специално жури с председател Борис Попов. Първото място зае обредната питка на Любомира Любомирова от 11 „в” клас. Второто място бе присъдено на мъжкото дуо Радослав Бориславов и Даниел Стоянов от 9 „б” клас, които грабнаха журито с пълнени чушки. Третото място грабнаха Георги Йорданов, Цветелина Кирилова и Симеон Симеонов от 10 „в”. Техният хит бяха пълнени дюли и американски палачинки.

В рамките на инициатива бяха присъдени и три награди за най-добро есе, посветено на темата на семейството и празника. Призовете връчи началникът на Регионалния инспекторат по образованието Ваня Коконова. Есетата бяха оценявани от учителите по български език в гимназията. Първо място и парична награда от 50 лева спечели Антония Иванова от 9”б” клас с есе на тема „Семейството в миналото и днес”. Второ място зае Десислава Велкова от 8″а” клас с есето „ Постната гозба на моето семейство” . Тя получи като награда книгата ” Мемоарите на Рокфелер”. И третото място бе присъдено на Ели Лазарова от 11 а клас.

„Много съм радостна, че има подобни инициативи. По този начин учениците се запознават с традициите и ще ги пренесат в техните семейства. Ние винаги насърчаваме и стимулираме всички училища, които работят за запазването на българската традиция”, сподели Ваня Коконова и поздрави участниците и организаторите на събитието.

Директорът на учебното заведение Мария Герчева благодари на учениците и раздаде грамоти на всички участници. Тя сподели, че инициативата е на методичното обединение на класните ръководители и на ученическия съвет.

Изложбата бе уважена от бизнес партньори на училището, родители и приятели.
Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.