iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Учени откриха нов човешки вид

Учени откриха нов човешки вид 12_1450513836

Нов човешки вид се предполага, че е открит от австралийски палеонтолози, като учените изследвали древните хора от пещерата на Червените елени в Южен Китай.

Те смятат, че откритията не са подвид на кроманьонците, както се смяташе по-рано, а съвсем нов вид човеци.

"Изглежда, че в Южен Китай в древността е царило човешко многообразие. Много от тези видове хора са изчезнали неотдавна. Сега загадката на хората от пещерата на Червените елени стана още по-сложна. Предстои ни да установим какви са били те, как са успели да оцелеят толкова дълго и дори да доживеят до наши дни и защо се срещат само в тази част на Югоизточна Азия", обясняват палеонтолозите.

Те съобщават за откритието си преди три години. Тогава намират в един китайски музей четири скелета, открити през 1989 г. в пещерата на Червените елени, провинция Юннан.

Необичайната форма на черепа на тези хуманоиди не прилича на тази на кроманьонците и съвременните хора. Учените предположиха, че тези хора са живели преди 14 500 и 11 500 години. Това е удивително постижение, защото повечето техни събратя са измрели преди 50-75 000 години, когато се появява съвременният човек на територията на Азия.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.