iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Турски изселници си вадят нови паспорти и лични карти

Турски изселници си вадят нови паспорти и лични карти 05_1431078076

Изселници, които живеят в Турция, задръстиха паспортната служба в Кърджали няколко месеца преди местния вот. Само за април са издадени 6025 паспорта и 2500 лични карти.

Изборният кодекс изисква от желаещите да гласуват за кметове и общински съветници да са живели поне 6 месеца в съответното населено място. Вотът трябва да се проведе в края на октомври или началото на ноември.

От МВР съобщиха, че поради големия наплив от хора и огромните опашки от днес група "Български документи за самоличност" в Кърджали въвежда нов ред за приемането на заявления за лични документи. Служител ще раздава на гражданите талони с номера от 1 до 200, колкото е капацитетът на службата за ден. Талоните ще бъдат раздавани ден за ден и така всеки ще знае кога може да бъде обслужен. Още приблизително 200 заявления ще бъдат приемани и по районните управления на МВР в областта. Средно на ден в службата се изработват 400 документа при пълно натоварване на техниката. От началото на годината до 30 април в паспортното звено в града са изработени 16 300 паспорта, 7600 лични карти и 2040 шофьорски книжки.

През февруари полицията призова гражданите с изтичащи срокове на валидност на личните документи да не чакат лятото, а да побързат с подмяната им още през март и април, преди изселниците от Турция да се върнат у нас. Тогава стана ясно, че сроковете на валидност на около 75 000 паспорта изтичат.

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.