iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Трансграничен панаир на занаятите ще се проведе в Перник

Трансграничен панаир на занаятите ще се проведе в Перник 09_1506612278

Трансграничен панаир на занаятите под надслов „За да отидете далеч, вървете заедно" ще се проведе в Перник. Това ще се случи на 30 септември от 11 часа на площад "Кракра Пернишки", като събитието се организира от Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg-ИПП България – Сърбия 2014-2020.

Празничната програма ще се открие от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова и кмета Вяра Церовска. В нея ще вземат участие сръбски и български занаятчии от трансграничния регион, които ще демонстрират съхранени от миналото традиционни занаяти. Между участниците ще бъдат занаятчии от Пантелей (Ниш, Сърбия) и Радомир, Кюстендил, София, Драгоман и Ярджиловци (България).

Гостите на празника ще видят ръчно изработени от майсторите бродерия и плетива, дърворезба и стъклопис, кожени и глинени изделия и много други, като ще могат да се включат в основната атракция на празника - демонстрации на занаятчиите, които ще покажат как създават своите произведения. Всички участници ще могат да участват в томбола с подаръци – традиционни занаятчийски изделия и сувенири, както и специални подаръци от Програмата. По време на панаира на площада ще бъде разположен информационен пункт, където ще бъде предоставена информация за проекти по програмата.
Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.