iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Тест ни предрича кога ще умрем

Тест ни предрича кога ще умрем 09_1441887434

Учени от Лондон разработили кръвен тест, който предрича кога ще умрем. Тестът определя риска ни от деменция и истинската ни биологична възраст.

Специалистите се съсредоточили върху стареенето на човешкия организъм и върху констатираната разлика с реалната възраст на пациента. Те потърсили "старчески признаци" в клетките, анализирайки 150 гена.

Някои хора стареят по-бързо от други и с тях трябва да се провеждат по-отрано тестове за деменция и рак. Разработеният нов метод се основал на анализи на 54 000 генни маркера на здрави хора, водещи заседнал начин на живот. Те били на възраст между 25 и 65 години.

Маркерите били сведени до 150, но те представлявали истински "молекулен еталон за истинската биологична възраст на организма". Чрез него може лесно да се проектира в бъдещето здравният статус на индивида. Същият възрастов еталон се наблюдава в мускулите, мозъка, кожата и кръвта. За изследването му обаче е най-лесно да се вземат кръвни проби.

Тестът за предричането на смъртта бил изпробван в Швеция върху 70-годишни мъже и той дал точни показания за летален изход при тях в следващите 5 години.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.