iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Телефонът вече ни съветва какво да облечем

Телефонът вече ни съветва какво да облечем 02_1423045093

Специално приложение за мобилни телефони казва какво да облечем. Това важи за хората, които изпитват затруднения с избора на подходящо облекло. Приложението е безплатно и има версии за Andorid и iOS.

Казва се ClosetSpace и върши работата на консултант, като предлага на потребителите какво точно да облекат. Предложението за тоалет е съобразено с прогнозата за времето и наличните дрехи в гардероба на ползвателя му.

За да може да се използва приложението, потребителят трябва да направи виртуално копие на дрехите, които притежава. Като допълнителна информация може да се добавят цветът им, размерите, марката, цената и други. Създателите на приложението твърдят, че колкото повече информация има за дрехите, толкова по-точни и удачни съвети ще дава ClosetSpace.

И дават пример, че може да се добави и информация по какъв повод най-често се носи определена дреха - ежедневно за работа, за излизане с приятели, за официални случаи, за парти или разходка в парка.

Потребителите може да въведат и цели тоалети, които обичат да носят. След това приложението ще им предлага дните, в които е най-подходящо да ги облекат.

Въведената информация се синхронизира със записите в Google Calendar. По този начин за наближаващо дадено събитие потребителят ще получи напомняне, че трябва да се облече официално или ежедневно.

Има възможност и за препоръка на конкретни дрехи, които се предлагат в магазините. Подборът може да е по тип, марка, цвят и т.н. Предлагат се и отстъпки. Тази опция е възможна чрез информацията, която събира приложението, и я предава на модни къщи и търговски вериги.

Създателите му твърдят, че това е анонимна статистика кои цветове, материи и какъв тип дрехи например са предпочитани . Данните се използват за анализ на нови тенденции, от които модният бранш да се възползва.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.