iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Съвети за отслабване след празниците

Съвети за отслабване след празниците 01_1420972742

Големите обещания идват след голямото ядене. Възможно е тази година за разнообразие наистина да изпълним намерението си да отслабнем.

Ето 20 съвета, които могат да улеснят процеса.

1. Пийте вода. Хората често бъркат жаждата с глад, затова следващия път, когато ви се иска да хапнете нещо, първо изпийте чаша вода.

2. Поставяйте си реалистични цели. Може да започнете със свалянето на 3 кг на месец, защото това е напълно постижимо и няма да застраши здравето ви, освен това успехът ще ви мотивира да продължите.

3. Позволявайте си изкушения. Изберете си две хранения през седмицата, когато можете да се наградите.

4. Бройте до 10. Изследванията показват, че желанието ни да хапнем нещо вредно продължава средно 10 минути. Така че си дайте време.

5. Яжте по-често. Хората, които хапват по-малко, но по-често, не се поддават на внезапни пристъпи на глад, радват се на повече енергия, по-добро настроение и ускоряват метаболизма си.

6. Поставяйте си седмични цели. Не се опитвайте да отслабнете за една нощ. Ако искате да промените много неща наведнъж, накрая само ще се чувствате потиснати и ядосани от неуспеха си. Вместо това правете промените поетапно.

7. Започнете с 10%. Тези, които започват, като се фокусират на това да отслабнат само с 10% от крайния брой килограми, които са си поставили за цел, имат много по-голям шанс накрая да свалят всички.

8. Подправете манджата си с нещо пикантно. Това ще ви помогне да изгорите килограмите по-бързо.

9. Махнете 1/3. Когато сядате на масата, опитайте се да махнете 1/3 от храната, която сте си определили да изядете. Тази проста практика може да лиши менюто ви от цели 500 калории днес.

10. По-кротко с алкохола. Много хора забравят, че алкохолът е източник на калории и те не са никак малко, така че мислете следващия път, когато решите да изпиете още една бира или още едно мартини.

11. Пишете си бележки. Това ще ви помогне да не забравяте целите си.Една бележка “Спри!” на хладилника може да свърши чудеса.

12. Откажете се от газираните напитки. Те също съдържат много калории, а ние ги приемаме, без да се усещаме.

13. Не се тъпчете - хранете се! Обърнете внимание на това, което правите. Яденето между другото, докато се занимавате с нещо различно от похапването, може да ви накара несъзнателно да изядете много повече, отколкото всъщност имате нужда.

14. Наблегнете на протеините. Те създават много по-дълго усещане за ситост, отколкото оставят въглехидратите. Освен това при обработването им се изгарят малко повече калории.

15. Измервайте правилно продуктите. Много лесно можете да се подведете да сложите повече зехтин на салатата. Работете с пропорции, а не “на око”.

16. Замествайте. Когато ви се прияде нещо сладко, опитайте се да задоволите нуждата си с една ябълка вместо с шоколад.

17. Внимавайте с купоните. Може да сте си обещали да се храните здравословно и затова вкъщи да нямате никаква вредна храна. Старайте се, когато отидете на гости, да не забравяте какво сте си обещали.

18. Мислете позитивно. Изследванията показват, че ниската самооценка е сред основните причини за преяждането.

19. Давайте си почивки. Никой не казва, че не е позволено от време на време да се отклоните от правата линия и че не можете да започнете отначало, когато допуснете грешка.

20. Намалете стреса. Мнозина ядат, когато са под напрежение... Както се казва, успокойте топката - така ще намалите и приетите калории.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.