iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Съвети как да не се отказваме от тренировките

Съвети как да не се отказваме от тренировките 01_1453021366

Много хора започват тренировъчен режим и после се отказват заради липса на време, енергия или интерес, като в същия момент те все пак искат да подобрят здравето и външния си вид. Тайната на поддържането на тренировки е да успееш да преодолееш трудния момент, пише „Хъфингтън пост”. Да гониш фитнес целите си може да стане проблемно, поради постоянното предизвикателство, което отправяме на себе си.

Увереността и амбицията струват много умствена енергия още преди изобщо да сме започнали да тренираме. Когато на главата ни са предизвикателствата на ежедневието, лесно пренебрегваме тези, които сами си поставяме. Не бива обаче да „хвърляме кърпата”. Наред с постигането на физически цели, тренировките градят умствена издръжливост и самочувствие.

Като трансформираме тялото си чрез постоянство и ангажираност тези качествата променят и цялостното ни отношение и подход в живота. Ето няколко съвета как да запазим мотивацията си, в моментите когато ни е особено трудно.

Да имаш добра причина

Просто и ясно – защо тренираме? Какви резултати си представяме? Външният си вид ли искаме да подобрим, да се чувстваме по-здрави, да сме по-умели в някакъв спорт, или нещо друго? От 1 до 10 във възходящ ред колко силно го искаме? Ако не е 10, трябва да потърсим по-добра причина да сме по-здрави, силни, да изглеждаме и да сме по-добре. Това е основата, която поддържа мотивацията в трудните ни дни. Отговорът е „да” Когато се питаме дали трябва да отидем да тренираме, отговорът винаги е „да”.

Уморени сме?

Упражненията ни дават енергия. Имаме махмурлук? Нека го „изпотим”. Нямаме време? Дори 10-минутните тренировки са ефективни. В лошо настроение сме? Упражненията увеличават притока на ендорфин към мозъка, от което се чувстваме по-щастливи. Отговорът е „не”, само когато сме ограничени по медицински причини.

Разнообразие

Нужно е да разнообразяваме упражненията, когато ни е скучно. Във фитнеса има няколко добре известни компонента – сила, кардио, гъвкавост и т.н. Може би харесвате тичането повече от вдигане на тежести, но се старайте да изпробвате нови упражнения достатъчно често.

Намерете си другари

Тренировките с приятели или друга група от хора имат много предимства. Решителен партньор във фитнеса означава някой на който може да се разчита, с който да се съревноваваме и с който времето да минава по-бързо. Присъединяването към група за тренировки има същите предимства, но в по-голяма степен. Някои групови тренировки като спортните лагери, кросфит сесиите, групите за тичане и отборните спортове имат незаменима атмосфера.

Бързата тренировка

Нужна ни е поне един вид тренировка, която можем да изпълним вкъщи, за кратко време и с минимум екипировка. Кратко търсене в интернет ще ни покаже многобройни варианти за домашни упражнения. Награди за постижения Тежката работа винаги заслужава поощрение. Можем да измислим страхотна награда, която да си подарим щом постигнем някоя голяма цел, както и по-малки подаръци за частичните успехи. Подходящи са спа почивка, свободен ден или мечтана покупка.

Източник: bgnes.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

15-Януари-2018

17-Януари-2016

16-Януари-2016

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.