iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Страната ни е хит за почиващите британци у нас

Страната ни е хит за почиващите британци у нас 08_1470114451

България е една от страните, които са хит това лято за Обединеното кралство, като най-големият британски туроператор "Томас Кук" отчете повишаване на пътуващите към нашата страна. Сред причините, посочени през в. "Индипендът" е, че въпреки обезценената британска лира, страната ни все още е евтина за ваканция. Като в същото време е сред незастрашените пряко от тероризма държави в Европа. Ръст има и според данните на Националния статистически институт. През юни 2016 г. у нас са пристигнали 41 189 души от Обединеното кралство, като 19 754 от тях са декларирали, че идват на почивка. За същия месец през 2015 г. у нас са пристигнали 33820 души, а 24 157 са обявили, че идват с цел ваканция.

Основната причина страната ни да е все по-атрактивна все пак са ниските цени. Преди време същият вестник "Индипендът" посочи Слънчев бряг като най-евтиното място за ваканция в Европа. Тогава от изданието пресметнаха, че общо 97,78 британски лири стигат за семейно хранене, бира, кока кола, сладолед, слънцезащитен крем и място на плажа.

Наистина страната ни има куп предимства, които европейците откриват сега заради тежката обстановка в Европа, обясни и председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин. Предимствата ни са ниските цени, високото качество на услугите и уникалната природа, посочи той. И даде за пример, че съвсем скоро в неговия хотел е гостувало едно английско семейство. Веднага след като се завърнало у дома, то се похвалило на приятели и показало снимки. И дни по-късно резервация за София направили три други английски семейства. Най-добрата реклама е високото качество на ниска цена. България наистина сега е хит, но трябва да успеем да се възползваме от това, подчерта Рагин. И допълни, че най-голямата опасност пред осъществяването на тази цел е липсата на добре обучен персонал.

Според родните туроператори също има завишен интерес от Великобритания към нашите курорти, но за драстичен ръст към момента все още не може да се говори.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.