iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Стайни растения, които може да ни помогнат

Стайни растения, които може да ни помогнат 01_1421844903

Някои стайни растения са способни да донесат в дома ни успех, богатство и любов, за което не знаят много хора.

Прости и непретенциозни растения като мушкато, азалия и бегония помагат да успееш в живота. В азиатските страни вярват, че ако в дома има азалия, то стопаните му ще живеят дълго и щастливо. Мушкато в съседство с азалия носи изобилие в дома, но да са наблизо е задължително условие.

Много хора са чували за “дървото на парите’’... Ненапразно го наричат така. Според поверието това цвете носи в дома богатство и пари. Препоръчва се в саксията да се зарови монета. Латинското наименование е красула. Считат го за растението на благополучието и богатството, а ако е цъфнало, не се съмнявайте в това.

Други стайни растения, които привличат богатство в дома са: аспарагус, астрофитум, юка, папрат и най-обикновен кактус, който пък спира крадците според поверието.

Драцена ‘’Сандериана’’, наричана още ‘’бамбук на щастието’’ е символ на успеха и финансовото благополучие. Затова всеки бизнесмен трябва да има това удивително растение в офиса си. За привличане на пари растението се завързва с червена или златиста лентичка или с наниз от три монети. Препоръчително е за бизнесмените да отглеждат в офисите мента, която привлича клиентите. За финансов гений обаче се счита бугенвилията, която е тясно свързана с енергията и могъществото на парите.
Източник на благополучие в дома е и несравнимата и очарователна орхидея. Хубаво е в дома да има цитрусови дръвчета и драцена - символ на успех и късмет.

Много хора обичат фикуса, който носи късмет, покой и комфорт на дома. Още от древни времена растението се счита за пазител на семейното огнище. Фикусът носи късмет на бременни жени, а ако се подари на двойка, която няма наследници, то зачеването и раждането е гарантирано.

Завъдете в дома си оксалис... или хибискус (китайска роза.) Едното цвете е символ на любовта, а другото на страстта!

Самотните представителки на нежния пол, просто трябва да си вземат спатифилиум - така нареченото „женско щастие“. Съществува поверие, че цветето непременно ще помогне на жената да намери половинката си, а ако вече я има - да стане майка.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.