iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Стартира програмата „Ваканция в музея"

Стартира програмата „Ваканция в музея" 08_1501597385

„Много ми харесва ваканцията в музея, защото правим интересни неща, а тук имам страхотни приятели и обичам да рисувам" - това сподели деветгодишната Александра. Тя участва за втора поредна година в лятната инициатива на Община Перник и Регионалния исторически музей. Стартът на програмата „Ваканция в музея" беше даден днес с участието на 29 деца и техните усмивки. Проявите ще продължат през целия месец август, от 9 до 12 часа в делничните дни.

Десетгодишната Беатриче и седемгодишният Паоло са също сред участниците в летните занимания. Те не скриха вълненията си при изработването на глинени съдове на грънчарското колело.

Атрактивна и разнообразна е лятната програма на музея. Тя включва интересни прояви като „Кино в музея", „Музеят показва и разказва", „Легенди и сказания за Кракра Пернишки" и „С игрите на баба и дядо". Сред забавленията е и музейната работилница, където малчуганите работят с глина на грънчарското колело, рисуват и се занимават с декоративно изкуство.

Малките палавници имат възможността да играят на чалник, различни видове дама, на ластик и игри с дървени кубчета под вещото ръководство на музейните специалисти.
Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

10-Декември-2016

11-Декември-2015

10-Декември-2015

10-Декември-2014

09-Декември-2014

09-Декември-2013

09-Декември-2012

Вход с фейсбук профил:

Гореща линия: 0888 563 496

[email protected] за сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини, поръчки

Сподели в Share-bg.eu

ipernik com