iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Стартира 16-дневната кампания на активизъм срещу насилието над жени

Стартира 16-дневната кампания на активизъм срещу насилието над жени 11_1416555362

16-дневната кампания на активизъм срещу насилието над жени е международна кампания, подета от Института за глобално лидерство на жените и спонсорирана от Центъра за глобално лидерство на жените през 1991 год. Участниците избрали датите 25 ноември- Международният ден срещу насилието над жени и 10 декември- Международният ден на човешките права, за да покажат символично връзката между насилието над жени и човешките права и по този начин да заявят, че подобно насилие се явява нарушаване на човешките права и международните стандарти. Подобна символична декларация е от особена важност тъй като по силата на ратифицираните международни конвенции за човешки права, държавите поемат задължението да защитават човешките права и за неспазването на този ангажимент те могат да бъдат подведени под съдебна отговорност. Така с признаването на насилието над жени за проблем на човешките права, се сменя статута на насилието, основано на пол и от междуличностен проблем той прераства в сериозно нарушение на международните стандарти, които държавите се задължават да преследват и наказват по законов път.

С международна конференция по един от най-сериозните и чувствителни проблеми-трафикът на хора ще стартира кампанията в град Перник. Четири държави-България, Германия, Словакия и Сърбия ще споделят опит, добри практики и предизвикателства в работата по превенция и подкрепа на пострадали от трафик на хора.

Заключителната конференция за споделяне на успехите и предизвикателствата от работата по проекта ще бъде проведена на 25.11.2014 г. от 10:00 часа в Конферентна зала на Общински комплекс „Дворец на културата”-Перник.

На събитието ще вземат участие международните партньори по проекта и представители на български институции и организации, имащи отношение по проблема трафик на хора. На конференцията ще бъдат представени работата по проекта, заключения и резултати от проведено проучване сред жертви на трафик, които са в риск от повторно въвличане.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.