iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Сърби посетиха екопътеката в Трън

Сърби посетиха екопътеката в Трън 04_1429692202

Над 100 човека преминаха екопътеката в Трън, като на 18 април 2015 г.независимо от неприятното захлаждане и дъжд голяма група от сръбски туристи посети Ждрелото на река Ерма, община Трън и направи около 16 километров преход - отиване и връщане до Ждрелото на река Ябланица.

Туристите от Република Сърбия са организирани от ПАК "Мосор" гр.Ниш и са представители на почти всички съседни общини от Ябланички, Пчински и Пиротски области и Ниш. Групата е започнала своето пътешествие по река Ерма от с.Клисура и в парка за отдих в местността Ждрелото в с.Ломница се е срещнала с български туристи от София и Трън. Заедно ентусиастите планинари са преминали трасето и са се удивили на природата по поречието на Ерма и Ябланица.

Планинарите в голямата си част считат, че този преход е една добра подготовка за изкачването на Руй на 13 юни това лято. За съжаление разходката се е наложило да се прекъсне на Зелени вир, поради проливния дъжд. За туристите е останало нещо и за следащо посещение - красивите карстови образувания в по горния участък на трънската река Ябланица.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.