iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Спортът през тази година

Спортът през тази година 01_1421658758

Въпреки че новата година започна, все още можем да добавим още редове в списъка си с нещата, които непременно ще направим през следващите 12 месеца.

Да си дадете обещанието, че ще спортувате повече и ще се грижите за тялото си е много добър вариант. Може и да намерите това, което да ви хареса, в списъка на American College of Sports Medicine, който обобщава какви са тенденциите за предстоящата година.

- Използвай тежестта на собственото си тяло. Докато парите си остават основната грижа за повечето хора, няма нищо чудно в това, че по-икономичните фитнес програми стават все по-популярни. Има и такива, при които не се изисква специално оборудване, което допълнително би оскъпило тренировката. Точно затова програмите, при които човек тренира, като използва тежестта на собственото си тяло, започват да се предлагат във все повече зали. Освен това те вече са така разработени, че няма да се отегчите, правейки не само коремни преси и лицеви опори.

- Много калории за малко време. Всеки иска да отслабне, но колкото се може по-бързо. Ето защо програмите, които предлагат голям брой изразходвани калории за малко време, се радват на топъл прием. При тях се редуват серии от интензивни упражнения и кратки интервали, през които тялото да се съвземе.

- Идва времето на образованите и квалифицирани фитнес инструктори. На пазара все повече започват да се търсят професионалисти, които да помагат на хората да се грижат за здравето, а и за фигурата си. Никой не казва, че докато сваляте килограми, не може да се образовате сами за инструктор.

- Обърнете внимание на упражнения за сила. Те не са само за мъжете. Дамите могат да се порадват на ползите, които по-силната мускулатура носи. Не пренебрегвайте тежестите и не си мислете, че ако работите с гири, непременно ще станете културисти.

- Ако можете да си го позволите, намерете си личен треньор. Няма гаранция, че това, което работи при едни, ще свърши същата работа и при други. Ето защо, ако има възможност да ви бъде изготвен план лично за вас, трябва да се възползвате от нея.

- Храната е много важна. За да имате мечтаната фигура, трябва да съчетаете работата във фитнеса с правилен режим на хранене. Само с едното трудно ще постигнете резултатите, на които се надявате.

- Йогата си остава на едно от първите места по популярност. Не е задължително да се придържате към традиционните форми. Може да опитате йога във вода или навлизащата и в България хот йога, при която упражненията се изпълняват в затоплено до 37 градуса помещение.

- Възрастта не е ограничение. Започват да се появяват все повече системи от упражнения, които са насочени към хората над 60 години. Никога не е късно да се погрижим за себе си.

- С компания е по-забавно, но не трябва да е голяма. Изглежда ключът към успеха се крие в броя на трениращите. Да гледате как и други правят упражнения като вас действа мотивиращо, но ако групата е много голяма, няма как да получите специално внимание. Точно затова популярни започват да стават малките групи от 3-4 човека.

- Друго си е спортуването на открито, което винаги ще има своите многобройни привърженици. Ако искате да усещате слънцето върху лицето си и вятъра по кожата си, може да потичате в парка или да отидете на излет в планината.

- Кръговите тренировки имат много предимства. Основният метод на тази тренировка включва една завършена серия от дадено упражнение за всяка отделна част на тялото. С подобряване на нивото на изпълнение се увеличава броят на сериите и упражненията.

- Core training или тренировките, които се концентрират върху укрепването и оформянето на мускулите на корема и гърба, стават все по-предпочитани от дамите, които искат да се похвалят с плоско коремче.

- Boot camp - това е решението за всички, които имат нужда някой да ги държи изкъсо, за да тренират. На тези лагери може да проверите какво би било усещането да минете през казармата.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.