iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Според учени бирата може да лекува диабет и рак

Според учени бирата може да лекува диабет и рак 02_1424268494

Бирата може да лекува диабет и рак, твърдят изследователи от университета във Вашингтон. Те са използвали стогодишна изследователска техника, за да определят точната конфигурация на хумулони. Това са субстанции, извлечени от хмела.

Учените от САЩ са анализирали точната структура на съединения в бирата, придаващи характерния й вкус - постижение, което може да помогне за разработването на нови лекарства за диабет, някои видове рак и други заболявания, съобщава Science Daily.

Специалистите от университета на Вашингтон са използвали процес, известен като рентгенова кристалография, за да анализират точната конфигурация на хумулоните - горчиви киселини в хмела, които придават специфичния вкус на бирата.

Анализът на структурата на хумулоните и техните деривати е важен за изследователите, търсещи начини да включат тези вещества в лекарства, запазвайки благоприятните за здравето им ефекти.

Предишни проучвания са показали, че бирата и съдържащите се в нея горчиви киселини оказват благоприятен ефект върху диабета, някои форми на рак, възпаления и дори за отслабване.

Авторите на проучването отбелязват, че любителите на бирата не трябва да възприемат постижението им като покана да прекаляват с нея, вярвайки, че прекомерните количества ще им осигурят добро здраве.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.