iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Специален автобус вече пътува до крепостта Кракра

Специален автобус вече пътува до крепостта Кракра 09_1411120793

Община Перник направи забележителен подарък на перничани в деня на откриването на новата учебна година -15 септември. До историческата за перничани крепост Кракра започна да пътува атракционен автобус. Той ще се движи по маршрута- Регионален исторически музей, Минна дирекция, паметник „Кракра Пернишки“, ул. “Г. С. Раковски“, хипермаркет „Кауфланд“, хотел „Струма“, Общински младежки дом, ул. “Струма“, ул.“Средец“ , паркинг крепост „Кракра“ и обратно.

Атракционният автобус ще се движи по следното разписание: тръгване от центъра: от РИМ- 09.30ч, 12.30ч., 16.00ч.,18.00ч; тръгване от крепостта Кракра- 10.30ч., 13.30ч., 17.00ч., 19.00ч. Билетът за възрастни струва 1 лв., а за ученици- 0.80 лв.

На импровизираното тържество по повод първия курс на автобуса, присъства ВРИД кметът на Община Перник- Илинка Никифорова, представители на културни институции в града, много перничани. Те изразиха с аплодисменти задоволството си от дългоочакваната придобивка. Мажоретките на шесто СОУ, с кратка програма и дефиле, белязаха първия курс на автобуса. Илинка Никифорова, както повелява традицията, плисна менчето, за да върви по вода на всички, които ще се възползват от новата придобивка. Първи имаха привилегията да пътуват с автобуса ученици от 8- мо основно училище „Кракра Пернишки”.

С атракционния автобус историческата крепост Кракра става още по-достъпна за посещение на хора от всяка възраст, което е и основната цел на Община Перник.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.