iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Сняг заваля в пустинята в Израел

Сняг заваля в пустинята в Израел 02_1424522178

Силна снежна буря връхлетя Ерусалим като затвори пътища от и за града. Там снегът достигна 25 см. През израелската пустиня премина студен атмосферен фронт, който образува рядко срещана бяла пелена в израелската пустиня.

Сняг валя и на Западния бряг. В Газа започналите още през петъчния ден силни валежи ще продължат, прогнозират синоптиците. Пустинните градове Беер Шева, Димона и Ерухам побеляха, а жители на град Арад си направиха снежен човек. Сняг вали вече втори ден и в Ливан и Сирия. Валежите парализираха и улиците на йорданската столица Аман.

На 10 000 километра от Близкия изток четвърта снежна буря за месец отново скова източните райони на САЩ и се разпростря и на юг. В петък там духаха ледени ветрове и валя обилен сняг. Почти двуметровата снежна покривка на някои места в Бостън набъбна с още 30 см. И през следващите дни метеоролозите очакват нови силни ветрове и сняг, които ще намалят видимостта и ще затруднят почистването на пътищата. Прогноза за снеговалежи и заледявания има и за други южни щати, сред които Джорджия, Алабама и Мисисипи. Губернаторът на Джорджия обяви бедствено положение до сряда и разпореди всички магистрали да бъдат почиствани.

Не остана незасегната от природните бедствия и Австралия. Два мощни циклона, "Марсия" и "Лам", връхлетяха едновременно страната и причиниха значителни разрушения. Циклоните унищожиха много жилищни сгради, изкорениха дървета, прекъснаха електропроводи и оставиха хиляди хора без ток. А в североизточната част на Япония бе регистрирано земетресение с магнитуд 6,1 по скалата на Рихтер, но няма жертви и материални щети.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.