iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще почиваме на два пъти по пет дни по Коледа и Нова година

Ще почиваме на два пъти по пет дни по Коледа и Нова година 11_1415174624

За посрещането на новата 2015 г. ще разполагаме с пет последователни почивни дни. Очаква се това решение да бъде взето от служебния кабинет на последното му заседание днес.

Предвижда се 2 януари (петък) да бъде обявен за почивен ден. Новогодишните празници ще започват на 31 декември, който е неработен ден, и ще продължат до 4 януари включително. Самият 2 януари ще се отработва на 24 януари (събота), уточняват от правителствената пресслужба.

Решението на кабинета за разместване на почивните дни през 2015 г. позволява струпване на четири почивни дни около още три национални празника ­ на Освобождението, на Независимостта и Нова година. Неработни дни ще бъдат 2 март (понеделник), 21 септември (понеделник) и 31 декември (четвъртък). Те ще се компенсират в съботите на съответните месеци ­ на 21 март, на 12 септември и 12 декември.

Идеята на правителството е да позволи групирането на почивните дни така, че да не се прекъсва работната седмица и да се осигури по-ефективното им използване. Припомняме, че с решение на кабинета „Орешарски” 31 декември 2014 г. бе обявен за почивен ден, който ще се отработва на 13 декември. Оставащите след Коледните празници два работни дни ­ 29 и 30 декември 2014 г., са необходими на финансово-стопанските организации за приключване на годината.

Съгласно Кодекса на труда неработни са и дните около Рождество Христово (24, 25 и 26 декември) и Възкресение Христово.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.