iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще има изложба на гълъби днес и утре в Перник

Ще има изложба на гълъби днес и утре в Перник 11_1448101957

Пернишки гълъб със златен медал от Франция ще бъде сред участниците в традиционната изложба на гълъби и декоративни птици в Перник, като любителите на пернатите ще могат да им се полюбуват на 21 и 22 ноември от 8 до 18 часа в спортната зала на VI СОУ "Св. Св. Кирил и Методи", където обичайно се прави тя.

Организаторите от Сдружение на гълъбовъдите и природолюбителите "Кракра Пернишки" обещават, че ще може да се видят около 400 различни птици. На 21 ноември в двора на училището ще има и базар.

Птица от породата Пернишки гълъб на Цветомир Евгениев от Перник поличи наскоро златен медал на втора европейска изложба. Тя бе представена на изложение във френския град Мец, организирано от Френската асоциация на развъдиците на дребни домашни животни и птици и Европейската асоциация на развъдчиците на кокошеви и водопшлаващи птици, гълъби, зайци, кафезни птици и морски свинчета в периода 13-15.11.2015г. На събитието бяха показани на 40 000 птици. Пернишки гълъб получи оценка 95 точки, която му осигури златен медал, скромна парична награда и специален флаг за излючително представяне на породата на експозицията.

Сдружение на гълъбовъдите и природолюбитилите „ Кракра Пернишки", със съдействието на община Перник, взе участие с над 50 птици, изложени от 8 участника.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.