iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


САЩ може да прати астронавти на марс през 2030 г.

САЩ може да прати астронавти на марс през 2030 г. 05_1431431711

САЩ ще бъдат в състояние да изпратят свои астронавти до Марс през 2030 г. Това заяви директорът на НАСА Чарлз Болдън, съобщи БГНЕС.

"Ние сме по пътя към целта, която постави президентът Барак Обама – да изпрати американски астронавти до Червената планета през 2030-а", каза Болдън, говорейки по време на конференцията, открита във Вашингтон на тема "Изследването на Марс". По негово мнение "решението на този проблем е съвсем възможно".

Ръководителят на НАСА е уверен, че "сега САЩ са по-близо до кацането на Марс, както никога преди." За изпълнението на тази задача, той посочи необходимостта да се приложат редица мерки, включително създаване на нови системи, космически ракети носители, както и прилагането на нови технологии.

Важна стъпка към Марс е Международната космическа станция (МКС). Директорът на НАСА подчерта, във връзка с това САЩ и Русия неотдавна се споразумяха да продължат сътрудничеството си в рамките на проекта до 2024 г. В тази връзка, Болдън подчерта значението на сътрудничеството с търговските и международни партньори.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.