iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Рок легендата на Перник Стоян Стоянов остана на улицата

Рок легендата на Перник Стоян Стоянов остана на улицата 10_1412767916

На улицата остана рок легендата на Перник Стоян Стоянов. Това е защото измамници са успели да вземат жилището му и да го оставят без пукнат грош и покъщнина.

Приятели са го забелязали да нощува на сцената в градския парк.

Само с дрехите на гърба си, музикантът обикаля улиците и се храни благодарение на помощта от познати.

Измамата става преди няколко месеца. Стоян бил подмамен да подпише документи, че продава жилището си срещу обещания, че ще го настанят в квартира и ще му плащат наема. Много перничани познават музиканта и знаят за личната му трагедия преди години, когато едвам оцеля при катастрофа. Правят му четири сложни операции на главата в „Пирогов” и цяло чудо е, че той се връща към живота. Това е краят на кариерата му. Стоян остава инвалид, води се първа група и приема силни лекарства. След смъртта на майка му, единствената роднина, която му остава, е негова първа братовчедка, която се опитва да му помага както може. През последната година- две обаче, музикантът не се вижда с нея и семейството й.

Стоян става лесна мишена за измамниците, които са успели да се докопат до нотариалния акт на апартамента му чрез негов „приятел”, който бил често в дома му. При покупко-продажбата прилагат фалшиво медицинско за здравословното му състояние. На всичкото отгоре прибират и личната му карта, и чрез фалшиво пълномощно близо година „приятелят” и майка му, получават инвалидната му пенсия. Комшиите на Стоян обаче не остават безучастни. Виждат какво се случва и подават сигнал до прокуратурата и полицията, но файда няма, защото документите са подписани собственоръчно от Стоян.

Наглеците не стигат дотук, а прибират китарата и другото музикално оборудване, което е единственото ценно нещо, което той притежава. Останалият багаж на Стоян е нацепен и изхвърлен, а апартаментът е препродаден.

Приятели на Стоян от рок гилдията търсят начини да му помогнат. Успели са да приберат китарата му и другата техника. Помагат му и други хора, които временно го приютяват. Роднините му са успели да блокират тегленето на инвалидната му пенсия от измамниците. С проблема са запознати в дирекция “Социално подпомагане”. От там обаче обясняват, че капацитетът на единственото в Перник защитено жилище за настаняване на хора с ментални проблеми е запълнен. От общината не отказват съдействие за общинско жилище, но друг е въпроса доколко подходящ е този вараинт за Стоян. Той има нужда от присъствието на някой, който да му помага, тъй като често забравя.

Неговите приятели отправят апел към перничани да помогнат с намирането на една топла стая поне, където Стоян да изкара зимата.

Стоян Стоянов е една от легендите на пернишката рок музика. Той е първият наш музикант, сниман по MTV. Сформира някои от най-известните ни банди през 80-те и началото на 90-те като “Флирт” и “Bad sity”. Свири с Милена Славова и група “Ера”. Няколко години работи в Скандинавия заедно с Фънки. Признат е за един от най-добрите соло китаристи по онова време. Последната му изява пред публика беше на откриването на първата “Китариада” в Перник.

Нека не бъдем безучастни към случилото се със Стоян. Хората, които могат да му помогнат са повече от тези, които се изгавриха с него и го оставиха в това безпомощно състояние.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.