iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Родни вафли и минерална вода се продават на безценица в Чехия

Родни вафли и минерална вода се продават на безценица в Чехия 07_1437485719

След като преди време социалните мрежи полудяха по снимка с български шоколади, продавани по 20-30 евроцента в холандски супермаркет, оказа се, че и в други страни се радват на евтини родни хранителни стоки. Например читател сигнализира, че в магазин във втория по големина чешки град Бърно, си е закупил родни вафли "Троя" и минерална вода "Михалково" за скромните 2-3 крони на продукт.

Така обърнато в български левове вафлата излиза скромните 15 стотинки, а водата в разфасовка от 1,5 литра – 20. Наред с оригиналната опаковка на български език, родните продукти имат както си е реда и етикет на чешки, в който е описано какво съдържат българските продукти.

Оказа се, че родната вода всъщност се радва на особен интерес от страна на чехите, защото излиза доста по-евтина от местните марки бутилирана вода, които се продават от 6 крони нагоре.

Тъй като Европейският съюз е голям общ пазар, е радващо, че родните хранителни стоки стъпват все по-сериозно в различни страни от съюза.

Остава обаче въпросът как действат дистрибуторите и търговците на дребно, за да се получава така, че наши храни са значително по-евтини в чужбина, при все че стандартът на живот там е по-висок.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.