iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Решейки косата си два пъти дневнво отстраняваме космите, които ще паднат

Решейки косата си два пъти дневнво отстраняваме космите, които ще паднат 01_1421494356

Трябва да решим косата си два пъти дневно. Всички сме гледали поне един филм, в който преди да си легне, кралицата, облечена в снежнобяла нощница, взема красиво изработена четка и дълго разресва косата си.

"Трябва да го правите поне два пъти дневно - сутрин и вечер, за да отстраните космите, които така или иначе ще паднат. В същото време стимулирате кръвообращението на скалпа", каза пред "Труд" Мария Томова, носител на световни титли по фризьорство и собственик на верига от салони за красота в София.

Някои дами с по-фина коса се притесняват, че ако се решат по-често, ще им опадат повече косми. Това не е вярно - пак ще се отскубне само онази, която изначално е трябвало да падне. "Освен това колкото по-дълго човек не се "привежда в ред", толкова повече косата се заплита. А когато решите да я видите добре пригладена, вече се налага да я скубете и тогава е възможно да "се разделите" с повече косми", допълни Мария. Мит е също, че ако косата е дълго време на опашка, ще пада по-малко.

Друг въпрос, който много често клиентите отправят към фризьорката, е на какъв период трябва да се подстригват. "Всеки месец по малко. Зависи с колко пораства косата и дали мъжът или жената иска да постигне по-голяма дължина. Но добре е да се намалява с 1-1,5 см. Така косата ще изглежда жива, свежа, плътна, без изтощени краища", отвърна Томова.

"За здравината на косата обаче най-важно е с какви продукти се мие тя, какви маски, балсами и препарати за след измиване се ползват", категорична бе фризьорката. Т.е. по-силно положително въздействие се постига с препаратите, които купуваме за поддържането у дома, отколкото честотата на подстригването . "Много важно е подбраните продукти да са подходящи и качествени", каза Томова и даде следните съвети за:

Фина коса

Има френска иновативна система от продукти, които въздействат на вътрешността на косъма, "издуват" го отвътре и така създават по-голям обем и плътност. Ефектът е траен - до следващото измиване. "Модерната технология е заложена в предлаган шампоан, маска и продукти, които не се измиват. Всъщност последният вид са най-мощни като действие върху косата", обясни Мария Томова.

Боядисвана коса

За нея се появяват все повече продукти. Например самите професионални бои днес съдържат все повече видове масла, които дават сила на косата още по време на нанасянето им и добавят впечатляващ блясък. В препаратите за измиване, в маските и в балсамите пък има антиокисляващи агенти, които спомагат за по-дългото задържане на цвета. "Доказаният и професионалният фризьор ще ви помогне в избора на най-подходящия за вас комплект от продукти", посочи Томова.

Мазна коса

За нея най-важното е да се ползва шампоан, който изсушава скалпа. Ако дължините са сухи, тогава решението са двукомпонентните шомпоани - за мазен скалп и сухи краища. Маските и балсамите пък трябва да се нанасят само по краищата, за да не омазняват основата на косъма. Заложете и на по-леки балсами.

Суха коса

За по-добрия вид залагайте на продукти, съдържащи масла, богати на благотворни съставки. Например арганово олио или жожоба, които подхранват в дълбочина, придават блясък и жизненост на косъма. "За хората със суха и плътна коса е важно също да прилагат постоянно продукти, които я омекотяват и подхранват", каза още Мария Томова.

Тайни от юга

Чудодейно олио от Мароко

Бои на основата на арганово олио са едно от мощните "оръжия" в ръцете на фризьорите в битката им с белите коси.
Олиото позволява боята да проникне в максимална дълбочина в косъма и така много по-дълго време жената се радва на желания наситен цвят. Аргановото олио е чудодейно вещество от Мароко, богато на витамини, на полезните омега 3 и 9 есенциални мастни киселини, заради което се ползва и срещу преждевременното стареене на кожата.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.