iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Радомирци без вода заради .. тока

Радомирци без вода заради .. тока 08_1407253828

Как токът остави радомирци без вода?! Няколко аварии в електрозахранването оставиха без вода част от жителите на Радомир, живеещи във високите части на града. Близо седмица продължили неволите на жителите. Чешмите били или напълно пресъхнали, или налягането било толкова слабо, че едва църцорело.
„От няколко дни нито можем да включим пералня, нито бойлер. Не можем да разберем как при толкова дъжд чешмите ни да са сухи. Питаме се помежду си каква е причината, дали има авария или причината е друга, но това е положението в няколко квартала на града “, оплака се Любомира Митичева цитирана от mirogled.com.
„Няма авария по водопроводната мрежа, но проблемът е в изключените помпи заради спиране на тока от борите през последните дни, съобщи управителят на „ВиК“ Перник инж. Камен Каменов. Мълнии са предизвикали аварии в електрозахранването, заради което помпите не са работили, а резервоарът е останал празен. И в петък срещу събота токът е спирал за повече от 3 часа, което е довело отново до изпразване на резервоара. Живеещите в ниските части на града нямали проблем с водата.
„Има случаи при обилни валежи водата да се замъти от захранването от язовир „Студена“ . Тогава захранването от „Врелото“се спира и се пуска водопровода от „Опалово“, но от него подаваното количество вода е само 50 л/сек и налягането в града пада. Сега обаче случаят не е такъв, а е само от спирането на тока“, поясни инж. Каменов.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.