iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Първанов ще си ходи на село

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Тези дни из пернишките медии се появи информация, че в събота (утре) президентът Георги Първанов, подобно на премиера Борисов, ще реже лента в родния си край. Щял да открие старчески дом в сградата на някогашната здравна служба на село Сирищник, където той се е родил.

Сега вече има официална информация, че държавният глава наистина ще си ходи на село. За да не е размаушката напразно, защото го съпровожда цяла кохорта от охранители, протокол и съветници, има и официална програма.

От оповестеното  предварително става ясно, че рязането на лентата се отлага. Не е е ясно защо, но може да има връзка с ремонта на тази сграда, който по цена се родее с тази на социалния дом в Стара Загора, вкарала в съдебни дела тогавашната социална министърка Емилия Масларова.  Освен по цената, двата обекта си приличат и по изпълнителите. В Стара Загора проектът беше възложен на фирми, близки до Масларова, а в Сирищник фирмата изпълнител е на близък приятел на Първанов.

Все пак утре Георги Първанов  ще бъде в родния си край. В 11 часа ще поднесе цветя на паметника на загиналите във войните в Сирищник, където организацията на социалистическата партия чества 100 години от основаването си. След това ще бъде в Дома – паметник на Георги Димитров в Ковачевци, а после щял да ходи в килийно училище в село Лобош.

Не се съобщава дали ще носи пушка  и дали няма да половува по полетата, където като дете е пасъл доблитък.

Мария Христова

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.