iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Провеждат първи кръг от националния шампионат по драг рейсинг

Провеждат първи кръг от националния шампионат по драг рейсинг 04_1429533270

Първи кръг от националния шампионат по драг рейсинг ще се проведе на 25-26 Април в Sofia West Airport близо до с. Кондофрей, общ. Радомир.

Регламентът за участие е обновен, а за феновете на мотоциклети ще има нов клас “M С” – за мотори без ограничения (нитро, турбо) Състезателите от топ класа “Pro-С” тръпнат в очакване на обновения автомобил на Хеед 91 – VW Scirocco с двигател от Skyline с над 1000к автомобили.Огромна конкуренция ще се наблюдава и в клас “Street Open” и “Street FWD”.Участниците вече са подали своите заявки за подобряване на сегашните рекорди.Победителите ги очакват разнообразни награди от партньорите на събитието, като за “Pro” класовете ще има и парични премии. Входът на пистата ще е 5 и 10 лв съответно за събота и неделя.

Съботният ден е предвиден за свободни стартове и тренировки – всеки желаещ ще може да изпробва възможностите на своя автомобил на обезопасеното трасе.Поради увеличилия се брой класове ще има промяна и в провеждането им, в събота ще се състои състезанието за моторните класове, а за останалите си остава както до сега. Надпреварата се организира под егидата на БФАС и със съдействието на СБА. Спонсори са ENEOS Oil, Kino Arena Premium. Организаторите пожелават успех на всички и напомнят – шофирайте разумно по пътищата, бързите коли са на пистата!

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.