iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Проведе се първото заседание за годината на Областния съвет по сигурност

Проведе се първото заседание за годината на Областния съвет по сигурност 08_1502449188

Проведе се първото заседание за годината на Областния съвет по сигурност. Членовете на това зеседание бяха запознати с действията, които трябва да предприемат при преминаване на страната във военно положение.

На заседанието, ръководено от заместник-областния управител Иво Иванов, беше разгледан Планът за привеждане на област Перник в готовност за работа във военно време, който е в съответствие с директивата, приета с постановление на Министерски съвет.

Представени бяха и задълженията на областния управител, който при обявяване на мобилизация или военно положение, организира и ръководи мероприятията за защита на населението. За упражняването на своите правомощия той се подпомага от Областния съвет за сигурност.

oss-100817-2

Със Заповед на областния управител, в него са включени директорите на Областната дирекция на МВР, Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Териториалната дирекция „Национална сигурност”, Военното окръжие, Центъра за спешна медицинска помощ и представители на териториалните звена на централната администрация на изпълнителната власт.

Съветът е създаден по Закона за отбраната и въоръжените сили и предстои Министерският съвет да приеме нормативен акт за неговите функциите и дейността му.

По време на срещата бяха направени препоръки към членовете на съвета и дадени насоки за предприемане на конкретни действия в учрежденията, които да допринесат за адекватното реагиране и запазване на добрата комуникация както между отделните звена и областния управител, така и помежду им.
Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.