iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Променете някои от навиците си за по-добро здраве

Променете някои от навиците си за по-добро здраве 09_1412068605

Често си мислим, че настинките и неразположенията се дължат на смяната на сезоните и температурните амплитуди. Нашите ежедневни навици, обаче, могат много да навредят на защитните сили на организма.

Ето какво е добре да промените, ако искате винаги да сте в добро здраве.

Седите през по-голяма част от деня

Може да ви се струва незначително, но продължителното седене може да доведе до редица здравословни проблеми. Ако през по-голямата част от работното време работите седнали, това може да забави вашия метаболизъм, което, от своя страна, кара тялото ви да абсорбира много по-бавно полезните хранителни вещества, които стимулират имунитета.

Специалистите съветват на всеки час и половина да правите кратки паузи от 5-10 минути, в които да се разтъпквате, за да активирате вашите мускули и метаболизъм.

Вашата диета съдържа твърде много протеини

Ежедневното ви хранене трябва да включва много плодове, зеленчуци и умерено количество полезни въглехидрати и протеини. Когато консумирате твърде много протеини и особено животински, това кара тялото ви да произвежда повече от хормона IGF1 (инсулиноподобен фактор на растежа, който е полипептиден протеинов хормон с подобна на инсулина молекулна структура).

За него се смята, че ускорява стареенето и намалява защитните функции на имунната система.

За да бъдете в добра форма и добро здраве, специалистите съветват не повече от 10 на 100 от дневния калориен прием да идва от животински източници като месо и млечни продукти.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.