iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Прочетете думите на 2015 г.

Прочетете думите на 2015 г. 01_1421664755

Ето думите на тази, 2015 година:

ПЛУРАЛИЗЪМ
Сложната коалиция, която успя да направи правителство, както и още по-многообразната и самобитна ситуация в парламента ще принуждават властта да се съобразява с много различни мнения. Идеята, че можеш да бъдеш диктатор за 4 години, както много от правителствата си представяха управлението, ще бъде забравена.
Плурализмът е базова ценност, която бе забравена.

ДОВЕРИЕ
Възстановяването на доверието в банковата система, властта, службите - изобщо в държавата, е ключово за възстановяване на нормалността у нас. Когато никой не вярва на никого в едно общество, то се нарича племе. Делегирането на права, което създава държавата, изисква определен кредит.

КУЛТУРА
2014 година показа, че културата е явлението, което дава дързост на обществото да показва какво иска и какво - не. Тя е хоросанът, който крепи постройката на обществото. И тя е далеч по-устойчива, отколкото изглежда. Воплите, че народът затъпява и културата е в упадък, са фалшиви.

ПОТРЕБЛЕНИЕ
Харченето на пари е бензинът на всяка икономика. Вероятността през 2015 година в България да почне да се харчи повече е голяма. Това е един от позитивните ефекти от кризата КТБ. Урокът от загубилите вложители и ниските банкови лихви вероятно ще насърчи много от хората да купуват имоти - земи и жилища, и да се строят нови офисплощи. За бога, братя, купувайте!

АУТСОРСИНГ
Специфична форма на износ на мозъци, аутсорсинг индустрията у нас расте. Изнасянето извън София - към Пловдив и Търново, ще създава устойчива заетост в повече региони. България ще се превърне в европейска Индия? Защо не!

САМОКОНТРОЛ
Всякакви форми на автоматизиран контрол ще стават част от живота ни. Като се почне с гривните, които мерят крачките, пулса, изпитата вода, и се свърши с автоматизираните камери на КАТ.
Устройствата, които ни помагат да сме здрави и във форма, ще станат масови като таблетите преди 6 години.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.