iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Приложения на пастата за зъби

Приложения на пастата за зъби 07_1469342048

Пастата за зъби е универсален начин за почистване на зъбите, като се оказва и че може да е и универсален помощник в домакинската работа. Ето кои са неочакваните приложения на обикновената паста за зъби:

Против петна

Петната по килимите и мокетите се премахват с паста за зъби. Разнесете енергично малко от нея с помощта на гъба, след което почистете мястото с шампоан и вода.

Премахва миризми

След като готвите и ръцете ви замиришат на риба или чесън, натъркайте ги с паста за зъби. Масажирайте добре и измийте. Миризмата на мляко от бебешките шишета също може да се премахне с малко паста за зъби.

За клавишите на инструментите

Нанесете малко количество паста за зъби на парче плат. Разпределете по клавишите бавно и внимателно. Отстранете остатъците с чиста гъба.

Почиства кожени изделия

За да върнете привлекателния вид и блясъка на кожените изделия, то разпределете паста за зъби на повредения участък. Втрийте с мека кърпа, след което изтрийте с влажна салфетка.

За бели обувки

Петната и пожълтяването на обувките се поправят с паста за зъби. Нужно е единствено да нанесете малко от продукта със стара четка.

Премахва флумастери от стените

Родителите на малки деца знаят колко е трудно да се премахват следите от моливи и флумастери от стените. Най-удачно е да нанесете паста за зъби на влажна салфетка и с много търпение да изкарате петната.

Премахва лекета

Нанесете паста за зъби върху петното и търкайте. Отстранете с течаща вода, след което повторете процедурата, докато петното окончателно излезе.

Кухненски помощник

Металните съдове се чистят до блясък само и единствено с паста за зъби. Същото е и с гладките кухненски повърхности.

Чисти сребро

Всяка сребърна повърхност може да светне само с използването на паста за зъби. Втрийте я в нея и оставете за едно денонощие. На следващия ден измийте и се подсушете с мека кърпа.

Възстановява надраскани компактдискове

Нанесете тънък слой паста за зъби на повреденото място и много внимателно втрийте с мека кърпа.

При ухапвания от насекоми

Пастата за зъби облекчава болката при ухапвания от насекоми, възпаления и изприщвания. При тези кожни дразнения често се наблюдава кървене, а в случая на ухапване от насекомо - сърбеж.

Нанесете капка паста за зъби на мястото на ухапването или ужилването, за да спрете сърбежа и да намалите подуването. Когато e върху възпалени места или мехури по кожата, пастата за зъби ги изсушава, като по този начин помага на раната да заздравее по-бързо. Най-добър резултата дава, когато бъде оставена да действа през нощта.

Облекчава изгаряния

При леки изгаряния без отворена рана пастата за зъби има охлаждащ ефект, носейки временно успокоение. Пастата трябва да се нанесе внимателно върху засегнатото място веднага след изгарянето, като по този начин облекчава паренето и не позволява на раната да се отвори или да протече.

Срещу кожни дефекти върху лицето

Искате да ускорите премахването на херпес? Вечер преди лягане нанесете малко паста за зъби върху засегнатия участък от кожата. Отмийте я на сутринта.

За лъсквави нокти

Зъбите ни са изградени от емайл и пастата за зъби е полезна за тях, поради което е полезна и за нашите нокти. Всичко, което трябва да направим, за да имаме по-чисти, лъскави и здрави нокти, е да ги изтъркаме с четка и паста за зъби от двете страни.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.