iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


През 2016 модерни са небрежно-елегантните прически

През 2016 модерни са небрежно-елегантните прически 05_1463846063

Пролетта е идеалното време за трансформации, създаване на нов имидж и изживяване на емоции, като със сигурност едни от най-хубавите пролетни мигове за всички в България носят абитуриентските балове. Подготовката за тях започва с избор на цялостната визия и стил, които завършващите искат да постигнат.

Много момичета и момчета често се колебаят как да изберат най-подходящата прическа за тях на изпращането в училище или за балната вечер. Затова потърсихме съветите на топкоафьора Георги Николов.

През 2016 модерни са небрежно-елегантните прически, отпуснатите кокове, всички варианти на плитки - по главата, свободни, увити в нисък кок, в добавка на спусната коса на вълни. Направете си конска опашка във вариант с права коса или прическа с Бохо вълни и кокове от къдрици на тила, ако искате да заложите на романтична визия.

Ако нямате отговор на въпроса "Кое ми отива повече - кок или пусната коса?", за вас е прическа с полувдигната коса или такава на една страна. Може и наполовина вдигната, както и наполовина свободно падаща.

Естественото и непринуденото е най-стилно. Основното, към което е нужно да се стремим, е естествен вид във всичко, твърди Николов. И изтъква, че по този начин ще се подчертае младостта и непринудената красота на всяка млада дама. И всичко това постигнато със средствата на грима и прическата.

Предварително посетете фризьора си, за да подстрижете и боядисате своята коса, особено, ако сте решили да бъдете по-различни и да изненадате с нова визия. За повече движение в прическата ще допринесат контрастите в косата в стил Омбре, Бомбре, Балеаж, Контуринг, както и екстравагантния Пикселинг в пастелни и бонбонени цветове. Всички нюанси на червеното, русото и кестенявото също са подходящи.

Препоръчително е преди бала да направите пробна прическа, за да сте сигурни, че ще харесате това, което ще направят с визията ви. Обсъдете с вашия коафьор подробностите около прическата, с която си се представяте. Посетете салона за боя няколко дни до една седмица преди датата на бала.

При избора на най-подходяща прическа трябва да се съобразите с фактори като форма на лицето, главата, носа, очите и съотношенията им едно към друго. Формата на лицето е най-влиятелния фактор от всички.

Основното, което трябва да спазим, е балансът между главата, лицето и тялото в нашия имидж, смята фризьорът.

При изграждането на прическите често се налага добавяне на повече текстура, затова е добре момичетата да се консултират с коафьора си дали няма да се наложи да ползват екстеншън. По този начин най-лесно се постигат така актуалните небрежни, леко чупливи, разпуснати коси. За абитуриентската прическа могат да се добавят и аксесоари за коса като фиби със скъпоценни камъни, панделки, диадеми или цветя, които да допълнят цялостната визия на абитуриентката.

За най-добрата прическа за бала е необходимо да се придържаме към следните правила:

1. Избор на тоалет. Косата ви трябва да допълва роклята, а не да се конкурира с нея. Същото се отнася и до вашия абитуриентски грим и маникюр.

2. Помислете за вашата индивидуалност. Вие искате да се чувствате удобно на бала, което означава, че трябва да изглеждате като най-добрата версия на себе си. Ако сте момиче, което никога не носи грим и не си е боядисвало косата, балът не е денят, в който да минете в другата крайност. Помислете за нещо средно между супершик и пълна небрежност.

3. Използвайте вашата структура на косата, но помислете как с промяната да изненадате приятно всичко около вас. Къдрава коса изглежда невероятно, ако я изправите, но ефектът ще е обратен, ако тя е поизгоряла. Правата коса може да бъде навита на вълни и богато украсена в кок с помощта на малко фуркети и лак за коса.

4. Помислете в перспектива от 20 години. Тези абитуриентски снимки могат да се показват дълго време, така че сигурно ще искате да изглеждате страхотно и неподвластни на времето. За това се придържайте към златната среда в дрехите, косата и грима, не прекалявайте с екстравагантностите.

Стил "Хипстър" или "Фейд" за момчетата

Една перфектно направена подстрижка в стил "Хипстър" - сресана на една страна или тип "Фейд"- с много агресивно избръснати страни, преливащи към дълъг перчем отгоре ще направи вашата визия супер актуална. Модерни са очертаните контури на мъжката коса с идеално отсечени бакенбарди и пътища. Всички тези прически трябва да бъдат оформени не по късно от една седмица преди бала, а в големия ден задължително се нанася силен стилизиращ продукт, който да текстурира, заглади и да придаде на мъжката прическа нужната официалност и блясък.

"Каквато и прическа да изберете за своя бал, най-важно е да не забравите позитивното излъчване, усмивката и доброто настроение, за да си прекарате незабравимо", заключава Георги Николов.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.