iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Предлагат тест за установяване на риска от преждевременна смърт

Предлагат тест за установяване на риска от преждевременна смърт 12_1451385004

Учени от Бирмингамския университет във Великобритания предлагат прост тест за установяване на риска от преждевременна смърт. Това съобщава в. „Дейли Мейл“. Резултатите от изследванията авторите са публикували в списание PLoS ONE (Public Library of Science ).

Изследователите са открили връзка между отделяния имуноглобулин А (IgA), съдържащ се в слюнката на човека, и неговата смъртност, а също склонност към ранно развитие на онкологични заболявания и преди всичко рак на белите дробове. Авторите на изследването заявяват, че IgA може да е маркер за преждевременна смърт, а анализът на слюнката – алтернатива на инвазивните процедури и по-специално кръвните изследвания.

Учените са проследили 639 души на възраст от 63 г. в периода от 1995 до 2014 г. , като са измервали отделянето на IgA, проследявали са здравословното им състояние и смъртността на възрастните хора. Имуноглобулините се секретират от левкоцитите и са необходими за борбата с инфекциозните заболявания. Производството им зависи от обективни (наследствени и възрастови) и субективни (начина на живот) фактори. Последните позволяват на човека да контролира активността на IgA. Учените от Бирмингарския университет продължават изследването.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

11-Декември-2016

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.