iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Правят жилища от контейнери в Перник

Правят жилища от контейнери в Перник 07_1436944715

Живот в контейнер. Правят от морските товарни кутии, жилища, като български архитекти реализират тази идея. Това не е шега. Освен за транспортирането на всевъзможни неща, морските контейнери вече имат и нова функция. Превръщат ги в жилища, хотели и общежития.

Възможно ли е грозното пате да се превърне в красив лебед. Да! Това доказват архитекти от целия свят. А вече и у нас. Звезделин е един от финалистите от втория сезон на "Биг Брадър" и предприемач, който ще строи общежитие от контейнери за студентите в Перник.

„Не бих казал, че е налудничево, даже напротив, в изградени вече подобни кампуси в света се приемат изключително топло от самите студенти”, казва строителният предприемач, Звезделин Минчев.

Масивни, здрави и практически неразрушими.

„По нищо не отстъпва като хидроизолация, топлоизолация. Самата технология ни дава право да вдигаме до 9 етажа”, казва строителният предприемач Звезделин Минчев.

Студентският модерен дом ще се изгради само за няколко месеца.

„От 1 контейнер 40-футов, се правят 2 отделни студентски стаи. Напълно функционални. Напълно мебелирана, баня, тоалетна, с малка кухня, гардероб, писмена маса и климатик във всяка стая”, обяснява Звезделин Минчев.

И не само!

„В приземния етаж имаме библиотека, барче, компютърна зала, на всичко, което ще съпътства едно такова общежитие”, добавя Звезделин.

В чужбина жилищата от контейнери са истиснки хит. Такава е двуетажната къща на деби. Направена от 5 контейнера. Спални, кухня, хол, дневна, кабинет.

„Това е, което аз наричам затворено пространство. Това е пространството между двата контейнера. Ползваме го за забавление, а тук за сервирането на храна”, казва Деби Гласбърг.

Къщата от контейнери се разглобява бързо, което позволява нейното рециклиране или преместване в случай, че си изберете по-привлекателен терен.

„Моят син обожава да живее в контейнер. Смята, че е фантастично, затова за него съм страхотна майка”, добявяь Деби Гласбърг.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.