iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Правят уиски с китайска есенция

Правят уиски с китайска есенция 06_1435571053

Уискито, което се предлага по някои от кръчмите и дискотеките по Българското Черноморие, е спирт с китайска есенция, като добавката, която е на прах и се използва за помади, се внася съвсем легално в страната. Цветът и мирисът й обаче наподобяват този на отлежалото уиски.

Твърди се, че нововъведението е открито от столични “алхимици”, които се занимават с производството на фалшив алкохол в един от софийските цигански квартали.

Лабораторията им беше разбита преди два месеца, а от там полицаите изнесоха

хиляди шишета

подготвени за пласиране по черноморските курорти. Предполага се обаче, че те са изместили производството си на друго място. Столичаните се запознали с качествата на китайския прах, след като го използвали за направата на лекарства за усилване на половата мощ, лечение от алкохолизъм, отслабване и ред други помади, които продавали на Женския пазар в София. Лекарствата нямали никакъв ефект върху организма – нито положителен, нито отрицателен.

„Лаборантите” обаче открили, че при смесването му със спирт и необходимите оцветители се получавал вкус, изключително близък до марковото уиски. От Коми-сията за защита на потребителите вече започнаха масови проверки по кръчмите по морето, при които са иззети проби от напитки, за които е имало съмнение, че са фалшиви. Резултатите, които се очакват след месец, обаче ще покажат какво точно е имало в бутилките.

„За целта ние сме увеличили присъствието си във всички райони на Черноморието. Имаме и командировани колеги от вътрешността на страната. Имаме и допълнително наети лица само за кампанията, които са от съответните места, където се извършват проверките и се формират екипите. Всъщност, стремим се да направим така, че да поддържаме поне по 20 екипа, които да извършват проверки едновременно по

цялото протежение

на крайбрежието”, каза специално за „Монитор” председателят на КЗП Димитър Маргаритов. Той обаче отказа да се ангажира с предположения какво може да има в иззетите от инспекторите проби, докато резултатите не станат готови.

„Освен че е изключително опасен за здравето, фалшивият алкохол е вреден и за туризма. Много чужденци идват у нас именно заради евтиния алкохол. Много често обаче те изпадат в тежки психически и физически състояния, когато прекалят с него. Миналата година дори имахме няколко смъртни случая, на чужденци, които се самоубиха, след като са пили менте. Това нещо е по-опасно от дрогата. Скапва ти мозъка”, обясни пред „Монитор” наемател на един от най-големите барове в курорта Слънчев бряг. По думите му сивият сектор в производството на всякакви видове алкохол менте удря не само държавата с невнесени акцизи, ДДС и данъци, но и редовните производители. Законните изби се принуждават да извършват собствени разследвания и да подават сигнали в полицията.
Вода за подмладяване подлуди летовниците
Вода за подмладяване подлуди туристите на южния плаж в Слънчев бряг този сезон. Чудотворният еликсир се предлага в заведение „Дел мар” и се радва на огромен интерес от страна на нежния пол. Подмладяващите свойства на водата се дължат на добавката от хидролизиран колаген в нея. Бутилка от 0,4 литра струва 4 лв.

Течността не само опъва бръчки, но подобрява метаболизма и тонизира организма, твърдят дамите, които са я пробвали. Подмладяващата вода може да се пие вместо минерална, но за разлика от нея има леко сладникав вкус.

Другата новост на Южния плаж в Слънчев бряг това лято е модерен фризьорски салон. Екзотичната разкрасителница се намира на метри от вълните до култовата развлекателна зона „Какао Бийч” и предлага пълно обслужване на място. Всяка дама, която държи да изглежда в перфектен вид дори и на пясъка, може да се възползва от новата услуга. Коафьорите ще работят без почивен ден през цялото лято.

Дамското подстригване струва 27 лв., а за силния пол цената е 20 лв. Прическата със сешоар е от 15 до 33 лв. в зависимост от дължината на косите.

В авангардното студио за красота може да си направите и артистичен маникюр с гелиш лак срещу 35 лв. или педикюр за 40 лв. Салонът на Южния плаж в Слънчев бряг е единственото място, което предлага и супермодерния “сух лак”, който се поставя за секунди, без да се налага клиентките да чакат да съхне. Той струва 30 лева и издържа цели две седмици.
Гребат от бидони водката във Free баровете

Машина за затваряне на бутилки с менте, заловена при акция на ДАНС
В някои заведения алкохолът се доставял директно в бидони.
Водката, която се предлага в т.нар. Free барове - места, където плащаш еднократна такса и пиеш колкото можеш, се гребе директно от бидони. За подобна практика разказаха пред „Монитор” едни от първите туристи в началото на новия летен сезон, които станали свидетели на шашмата в някои от Free баровете.

Тези заведения се посещават предимно от чужденци, които често стигат до тях почти мъртво пияни. След това си плащат таксата от 15-20 евро и се донапиват. Заради неадекватното им състояние барманите често злоупотребяват и не им отварят запечатаните бутилки, а директно им наливат от такива, които са напълнени с фалшив алкохол. Ментето се криело близо до заведението, за да не бъде заловено при евентуална проверка, а служителите ходели до склада през всеки 20-30 минути, за да допълват шишетата. За да не губят време, те директно загребвали и бързали да се върнат зад бара.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.