iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пожар вилня снощи край Брезник

Пожар вилня снощи край Брезник 08_1439270609

Мястото, което горя снощи, е западната страна на хълма „Гребен“ откъм село Видрица, като обаче пожарът се разпространява прекалено бързо и засяга големи площи от гора.

На мястото са коли на Пожарната, както и доброволци, които помагат в гасенето – съобщава www.mybreznik.com . Огънят е лумнал още предния ден следобед в близост до село Видрица и по непотвърдена информация отново става въпрос за човешка небрежност.

Огънят в местността „Гребен“ край Брезник е тръгнал около 15 ч. от запалване на сухи треви и храсти. В гасенето му са се включили и служители на Югозападно държавно предприятие. Обхванати са голяма площ от 80-годишна иглолистна гора. Работата на огнеборците обаче е била затруднена заради пресечения, стръмен и каменист терен. „Не мога кажа колко точно декара са засегнати в местността „Гребен“ край Брезник, но площта е голяма. Тя е основно от треви и храсталаци. Пожарът е влязъл и в гората, като е засегнал може би 60-70 декара иглолистна култура – основно черен бор и от части бял“, каза за агенция „Фокус“ директорът на Югозападно държавно предприятие инж. Дамян Дамянов. Той съобщи още, че над 50 служители на предприятието се борят с пожара, като на помощ имат и водоноска и пожарни автомобили.

„Ще се опитаме до два-три часа да го локализираме, тъй като частта, която е над града вече е изгоряла. Пожарът не може да влезе към града. Обезпечена е и телевизионната кула. Няма никаква опасност за населението”, заяви инж. Дамянов.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.