iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Повече от половината българи у нас страдат от стрес и безсъние

Повече от половината българи у нас страдат от стрес и безсъние 06_1434965183

Повече от половината от българите страдат от различна форма на безсъние, като тази притеснителна статистика изнесоха психолози, занимаващи се с лечението на този проблем.

Причината е, че все повече хора са подложени на стрес, напрежение и депресии. За нормалното протичане на деня са нужни между 6 и 8 часа сън. Много хора обаче не успяват да почиват толкова, а след това са уморени, раздразнени и със слаба концентрация. За да улеснят заспиването, те прибягват до силни лекарствени препарати. Лекарствените средства обикновено водят до пристрастяване, зависимост и отпадналост на сутринта.

Добра алтернатива са билковите продукти. Те могат да ви помогнат да преодолеете безсънието без да ви доведат до пристрастяване и зависимост.

Освен това през деня няма да се чувставате отпаднали. Най-изявени представители са хмелът и валерианата. Комбинация от двете билки можете да намерите в продукта Sleep.

Валерианата и хмелът имат общоуспокояващо действие. И двете билки се използват при нервно напрежение, възбуда, безсъние. Освен своето благотворно действие върху съня и нервите, валерианата уравновесява нарушения сърдечен рътъм, явяващ се чест проблем за заспиването.

Двете силни билки са с утвърден подпомагащ заспиването ефект, но Sleep съдържа и екстракт от семена на копър. Копърът успокоява стомаха и по този начин има отношение към лесното заспиване. Установено е, че честа причина за безсънието е дискомфорт в коремната област- преяждане, тежест в стомаха, киселини и др.

Sleep (Слийп) е натурален, без съдържание на животински продукти, ароматизатори и консерванти. Фитопродуктът е напълно безвреден и без странични ефекти. Той не води до сънливост през деня в случай, че се взема вечер преди сън. Активните съставки са концентрирани във вид на екстракти. Екстрактът е между 5 и 10 пъти по концентриран и се усвоява многократно по-добре.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.