iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Показаха бяло, синьо и бордо в Седмицата на модата в Париж

Показаха бяло, синьо и бордо в Седмицата на модата в Париж  03_1458488707

Седмицата на модата в Париж приключи преди няколко дни, но дизайнерите, които пожънаха огромен успех, продължават да празнуват, като някои от тях, които все още градят името си в модната столица, събраха всички погледи и предизвикаха фурор със своите колекции есен-зима 2016/2017.

Валентин Юдашкин, Рахул Мишра, Фатима Лопес и Копелия Пике са едни от тях. Юдашкин показа, че пищността и екстравагантността в руската мода избледняват, и насърчи промяната към по-изчистен гардероб и строга елегантност. Подиумът, декориран с многобройни дървета, както и палитрата от изумруденозелено и виненочервено потопиха публиката в красива сибирска приказка. Бродериите, които напомнят традиционните руски елементи и цветя,

създават усещане

за връзка с природата

Както самият Юдашкин спомена, колекцията му насърчава опознаване на природната красота на Сибир и пътуване из Русия. Освен изместването от пищните руски премени към по-изчистени тоалети друга голяма промяна бяха обувките – вместо на висок ток моделите стъпваха на подиума с ниски обувки и ботуши. По-голяма част от всекидневните дрехи бяха придружени от черни дълги палта и казашки шапки. Копринени блузи, брокатени панталони и костюми, дантелени рокли с бродерии от пайети и мъниста бяха комбинирани с огромни кожени шалове и палта от агнешка кожа. За разлика от предишните му колекции тази е доста по-изчистена.

Докато Юдашкин показа колко важно е да прекарваме време сред природата, индийският дизайнер Рахул Мишра сподели, че иска да върне поезията в живота на хората. Точно затова всяка година на поканата му има поема от известен писател. За изминалия сезон той беше заложил на пищни тоалети и дълги рокли с 3D бродерии, но тази година се беше фокусирал върху по-изчистен дизайн. Удобство, изящество и

внимание към

детайла са

неговият приоритет

Вдъхновение за колекцията си той е намерил в малките неща в живота, които докосват сърцето: “Ние обичаме да си сипваме кафе или чай от красива чаша от китайски порцелан. Същото е и за дрехите. Не ги създаваме само за функционалност.” Палитрата му включва турскосиньо, черно, бежово и малко жълто. Колекцията му зареди хората с настроение и дизайнерът спечели публиката с романтизма на тоалетите.

Португалската дизайнерка Фатима Лопес представя първата си колекция в Париж през 1994 г. и година по-късно отваря магазин във френската столица. Тази година колекцията ѝ показва сексапилната и силна жена в XXI век, която не се страхува да бъде себе си и умело комбинира работа със забавление. Най-стилните ѝ тоалети бяха дълги бели кожени палта и гащеризони. Черните рокли бяха къси кожени, с голямо деколте. За дългите модели тя беше заложила на сини нюанси и дантела. Бургундско червено е цветът, на който Лопес се беше спряла за своите пуловери и поли.

За друг дизайнер – Копелия Пике, червеното също бе много централен цвят в колекцията “Кървава любовна история”. Вдъхновена от мита за несподелената любов през Ренесанса и поемата на Бодлер “Смъртта на любовниците”, колекцията показва модерната жена, разкъсвана между унисекса и женствеността. Шоуто силно се различаваше от всички останали,

защото се проведе

в църква

и лицата на моделите бяха оцветени в златно, а косите им бяха прибрани. Бяло, черно, златно и червено са основните цветове. Ключовият тоалет на ревюто беше червена дълга рокля с шлейф.

На Седмицата на модата в Париж дизайнерката Тифани Маккал организира състезание за дизайнери. Британката Шанел Джоан Йоаким и египетската марка “Алия Кутиур” направиха огромно впечатление на журито и публиката. Шанел е само на 18 години и си пробива път на модната сцена. Пред “24 часа” тя разказа, че още от ранна детска възраст е създавала рокли за своите кукли и на 16 години е направила първата си модна линия. Сподели, че е изключително щастлива, че това е втората колекция, която създава, и вече я представя в Париж, което е мечта на много дизайнери по света. За темата на колекцията тази година тя разказва: “Моите очи винаги са отворени за света около мен. Мога да видя сграда, която много харесвам,

и да я превърна

в дреха”

Тази година колекцията се казва Femme Royal и е вдъхновена от кралските особи през 1800 г.

Друга състезателка в конкурса, 28-годишната Алия, сподели, че колекцията ѝ е вдъхновена от египетската дива, затова има кристали и камъни на повечето рокли. Алия описа какъв тип жена носи нейните дрехи: “Тя е силна, секси и иска, когато влезе в стаята, всички погледи да са в нея.” Палитрата се разпростира от златно до сребърно и червено. Алия спечели състезанието и няма търпение за следващата си колекция.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.