iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Подгответе се за път през зимата

Подгответе се за път през зимата 12_1418806248

За да тръгнете на път, трябва да се подготвите както вие, така и автомобила. Подготовката на колата за зимните условия е от ключово значение за сигурността и удобството на пътуването, като включва няколко основни мерки.

Първата и най-важна от тях е колата да е с подходящи за сезона гуми. И тъй като това може да представлява значителен разход, БНП Париба Лични Финанси предлагат към всеки усвоен автокредит през декември ваучер за покупка на зимни гуми и джанти с отстъпка.

След гумите е важно да обърнете внимание и на качеството на акумулатора. Основната причина колата да пали по-трудно през зимата е това, че двигателят е много студен, затова е важно акумулаторът да е перфектен.

Течностите също трябва да са съобразени със зимните условия – антифриз в охладителната система и зимна смес за чистачките.

Самите Вие може да се подготвите, като проверите прогнозата за времето преди да тръгнете. Опитните шофьори съветват да се кара с поне 10 км/ч под разрешената скорост, както и да се поддържа по-голяма дестинация. Подготовката на пътуването зависи и от това дали зимната Ви ваканция ще е в България или чужбина. Най-важното е да се шофира внимателно и да не се надценяват собствените и на автомобила възможности.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.