iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


По следите на гаджето на разстреляния Венцислав Димитров-Мечан са тръгнали пернишки бандити

По следите на гаджето на разстреляния Венцислав Димитров-Мечан са тръгнали пернишки бандити 05_1399709528

По следите на гаджето на разстреляния Венцислав Димитров-Мечан са тръгнали пернишки бандити, потвърди източник от полицията в миньорския град. Целта на бандитите, които са следели Александра Таскова, е била да разберат къде са скрити милионите, отмъкнати при няколко обира.

34-годишният „доктор на сейфовете“ Мечан, за когото приживе се носят легенди из миньорския град, че флиртувал с ключалките, бе направен на решето през нощта на 19 май м.г. Мечан бе застигнат от дъжд от куршуми пред собственото си заведение в Перник – бар „Лого“. Той тъкмо се качвал в лъскавия си джип, когато маскиран бандит с „Калашников” изстрелва 19 куршума в тялото му. Отнесено бе и половината му лице.

В багажника на колата му още тогава се твърдеше, че са открити 50 000 лева. Това обаче е само част от богатството, което Мечан е притежавал. По оперативните данни на ченгетата той е бил част от бандата на митичния обирджия Валентин Кирилов-Пуйката. Двамата били дългогодишни съратници в кражби и други престъпления. Навремето аверите дори се числели към наркогрупировката на Николай Христов-Хайо, убит през 2008 г. Мечан е бил проверяван от полицията за участие в няколко банкови удара, включително и този в Кърджали през януари миналата година, когато бандити разбиха 32 касети, но полицията успя да залови само един участник – Славчо Магеров-Магера. За Мечан тогава се оказало, че има непоклатимо алиби за 4 януари – датата на дръзкия обир. Така досието на Венцислав Димитров остава чисто и той няма нито едно обвинение.

В задънена улица се оказаха и ченгетата, които разследваха показното му убийство. Засега работата е спряна, тъй като няма нови доказателства и свидетели по случая, обясниха униформени. Последното знаково убийство в Перник, станало през май миналата година, е в графата „неразкрити” – така, както потъна в мистерия и атентатът срещу него, станал пет години преди смъртоносната вендета.

Въпреки многобройните версии кой е имал зъб на Мечан нито една не бе доказана със сигурност и папката с кървавата вендета е затворена засега.
Първата версия, която ченгетата се опитваха да потвърдят, бе, че Димитров е пропял пред ченгетата за обира на трезора в Кърджали и срещу своя авер Пуйката. Това стигнало до ушите на бандита и той решил да се саморазправи, обясняваха тогава разследващите.

Появи се и екзотичната на пръв поглед версия, че Мечан е ликвидиран за отмъщение. Той бил авторът на похищението срещу дъщерята на Евелин Банев-Брендо – Лара.

Близки до Мечан пък предполагаха, че най-вероятно в основата на убийството му са засегнати интереси при стар грабеж. Според тях участниците в крупен обир не могли да се разберат за това как точно да поделят плячката. Във фаталната вечер Венцислав Димитров-Мечан е със своята приятелка Александра Таскова, когато върху него се изсипали десетките куршуми. Сашка оцелява като по чудо, след като по нея няма и драскотина. Дълго време след жестоката вендета девойката бе в шок. Не смеела да излезе дори от вкъщи. Почти година по-късно обаче споменът за преживения ужас е вече зад гърба й и Сашка е започнала нов живот, твърдят нейните приятели.

Сега Александра Таскова се занимава активно с танци. Тя е част от балета на предаването „Комиците“. Танцува и в нощните клубове, най-често около рапъра 100 кила. Групата им се нарича DGRL$121.

Въпреки новото амплоа Сашка не е забравила своя изгубен любим. Тя все още публикува свои снимки с покойния си приятел във фейсбук година след жестокото убийство. Дори снимката на профила й е заедно с разстреляния Мечан.

Източник: viaranews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.