iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Персоналът на родилното отделение празнува Бабинден

Персоналът на родилното отделение празнува Бабинден сн. pernikmedia.net

Днес децата от детска градина „Калина Малина” поздравиха с песни и танци празнуващия Бабинден персонал на родилното отделение.

 „Редиците ни оредяват. Напускат ни двама млади и кадърни лекари и за жалост тук оставаме с намален състав и то в предпенсионна и пенсионна възраст. Това не ни дава възможност за пълноценна почивка и нормална работа. Въпреки това ние полагаме усилия всичко да е наред, защото тази професия не е за пари.  Тя се работи със сърце. Това отделение ни е нужно и трябва да оцелее. Дано да има повече бебета, които да излизат оттук с майките си”, заяви завеждащият родилно д-р Ивайло Лазов.

В момента в отделението работят четирима лекари и 15 акушерки.

По традиция една от майките Мария Владимирова /23 г./ поля ръцете на д-р Лазов да си ги имие. Тя е родила преди няколко дни момченце Никола. Новороденото е кръстено на дядо му.

През миналата година в отделението са проплакали 650 бебета.

За празника служителите от родилно получиха поздравителни адреси от народният представител Ирена Соколова, областният управител Иво Петров и директорът на болницата д-р Вяра Церовска. Жените от ГЕРБ пък им подариха кафемашина, за да се ободряват в почивките и дългите напрегнати нощи.

Информация: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.