iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пернишки учител по музика е написал две песни за дует Ритон

Пернишки учител по музика е написал две песни за дует Ритон 05_1462336116

Известният в Перник учител по музика, от който са тръгнали не един пернишки таланти – Дарин Бърнев, е написал две песни за дует Ритон, като парчетата „Шепа карти” и „Купете сърцата ни” влязоха в албума на звездната двойка „Болка от любов” през 98-ма година. Сега Ритонците са решили по примера на Бърнев да предизвикат свои фенове да напишат песни за тях.

Катя и Здравко от „Ритон” предприеха поредната си интересна инициатива. Вдъхновени от всенародната любов, която се изля върху тях на концерта им „Ритон в ритъма латино” в началото на април, певците решиха да предоставят възможност на своите фенове да бъдат част от новия им албум, пише Новини.бг. Плановете на музикалното семейство са той да бъде пуснат в продажба следващата година около честванията им за 40 години на сцената. Катя и Здравко вече събират текстове, които да превърнат в хитове.

„Идеята да направим съпричастни нашите фенове към този проект ни дойде спонтанно. Това вече сме го правили преди години. Наш познат се сети за свой приятел от Перник – учителя по музика Дарин Бърнев. Каза ни, че е написал две песни, които биха ни паснали идеално. Така и стана, записахме „Шепа карти” и „Купете сърцата ни”, които влязоха в албума ни „Болка от любов” през 98-ма година. Сега със Здравко отново решихме да дадем шанс на талантливи млади композитори и текстописци от цялата страна”, разказа Катя.

От „Ритон” уточняват, че всеки може да опита късмета си, като изпрати демо запис на MP3-формат на следния имейл: [email protected]. По-добрият вариант е, ако кандидатите да се включат в новия албум на дуета имат и готов текст към своите музикални творения.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.