iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничанин в София

Перничанин в София 05_1400848039

Така класифицират един от видовете софиянци в сайта goguide.com, с което отдават своята почит на перничани, живеещи и работещи в Столицата. Ето извадката към статията, както и снимката от същата публикация: "По официални данни 12 000 перничани работят в София, което за град с население от 80 000 души не е никак малко. Напук на слуховете не всички от тях носят ланец върху горнище от анцуг. Типичният перничанин се гордее дотолкова с произхода си, че разказва истории, които после се превръщат във вицове, кара голф, тунингован до поне 300 коня, и носи винкел, ей така за престиж. Освен това перничаните в София даже за миг не променят характерния си говор, без значение дали работата им го изисква или не.

С ДРУГИ ДУМИ, АКО НЯКОЙ ДЕН СЕ СДОБИЕМ С ПЕРНИШКИ ВОДЕЩ НА НОВИНИТЕ, ТОЙ ЩЕ СИ НАРИЧА НЕЩАТА С ИСТИНСКИТЕ ИМ ИМЕНА И ЩЕ ГО БОЛИ ФАРУ.

Въпреки че от Перник произхождат разнообразни личности като Георги Димитров, Боян Радев и Луиза Григорова, при всички тях се усеща така характерната пробивност, бунтовност и като цяло борбен дух. Иначе софиянците засега могат да са спокойни, че перничани няма да превземат рязко пазара на труда в столицата – все пак, както гласи базираният на истинска история виц: „Един перничанин бил на интервю за работа и го питали какво може да работи. Той казал: „Моа да копам.” Интервюиращият попитал: „Друго?” „Е, па моа и да не копам”, заковал той. При всички случаи враждата между София и Перник обаче трябва лека-полека да се ориентира към приключване, защото скоро Градо на бизнесо и разкошу най-вероятно ще бъде квартал на София, при това със собствена метролиния, която се очаква да бъде завършена до 2020 година."

Източник: http://www.goguide.bg/koi-kakvo-zashto/974-10-NAIIaRKI-VIDA-SOFIIaNTsI

Във фейсбук има и група "Живея в Перник - работя в София" - ето илинккъм нея: https://www.facebook.com/pages/%D0%96%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D1%8F-%D0%B2-%D0...

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.