iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Перничанин посети Дядо Коледа във Финландия

Перничанин посети Дядо Коледа във Финландия 12_1451374536

Пернишкият пътешественик Валентин Дрехарски е щастливецът, който е бил гост в дома на Дядо Коледа в Северна Финландия, като официалната резиденция на белобрадия старец всъщност е туристическо селище, в което освен неговия дом, има още пощенски офис, музей за коледни традиции, магазин за сувенири, ресторанти, кафенета, детски кът и парк. Този комплекс е разположен на Северната полярна окръжност – мислена линия, северно от която поне един ден през лятото слънцето не залязва (22 юни) и поне един ден през зимата (22 декември) слънцето не изгрява, съобщава struma.bg.

Селището се казва Напапиири и е близо до столицата на Лапландия – град Рованиеми. При влизането гостите посреща симпатичен около 25-годишен елф.

„През коридора ме въведе в стаята, разказа Дрехарски за срещата си с Дядо Коледа, който бил облечен точно като джуджетата от детските приказки”,

Добрият старец посрещнал перничанина с “Добре дошъл” на езика на коренното население саами, а после и на английски. След това го поканил да седне до него, а елфът, който се оказал и личният фотограф на Дядо Коледа, ги заснел. Снимките обаче се оказва, че не са безплатни. Официалната папка струва 19 евро, пет снимки, оформени като коледни картички, се хващат по 25 евро, а голяма снимка в рамка като картина – 49 евро. Парите за фотосите „прибира“ Снежанка.

Снежанки работят и в пощенския клон на Дядо Коледа, откъдето всеки може да изпрати личните си снимки с него до свои близки и приятели.

Всяка година Дядо Коледа получава около 1 милион писма от цял свят, а неговите помощници отговарят на около половината от тях.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

11-Декември-2016

12-Декември-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.