iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пенсионерка хванала телефонен измамник

Пенсионерка хванала телефонен измамник 02_1454914523

Храбра бургаска пенсионерка залови телефонен измамник, като 77-годишната Ана Ч. живее в центъра на града. Първоначално тя повярвала на телефонно обаждане, че трябва да даде пари, защото племенникът и Андрей чака на границата в Малко Търново с радиатори, внос от Германия.

Мъжкият глас по телефона успял да я убеди, че му трябват 700 лева такса, за да го пуснат да се прибере със стоката. Бабичката дала скътаните си 700 лева на "приятеля" на Андрей, но от терасата на дома си видяла, че той не е с автомобил, а се придвижва пеша.

"Как ще стигне до границата без кола?", светкавично се сетила пенсионерката и съмнението, че е жертва на измама я връхлетяло. По най-бързия начин тя изскочила на улицата и почнала да вика "Помощ! Обраха ме!".

Измамникът хукнал да бяга, а неколцина мъже го хванали здраво. Оказало се, че това е 52-годишният Евгени П. от Русе, който в момента трябва да е в ареста на Бургаското следствие.

83-годишен дядо пък плакал и целувал полицаите в Първо РУП, след като му били върнати 3 400 лева. Дядото се вързал на измамник, представил се като "майор Игнатов", че негови близки са в нужда заради изнудване и занесъл парите, които оставил под пейка до Летния театър.

"Майорът" му казал, че така ще заловят изнудвача. Възрастният човек обаче се скрил зад едно дърво и видял, че никаква полиция нямало, а парите били взети от непознат цивилен.

Дядото веднага изтичал в полицията и започнал да плаче, че е измамен. Парите били взети също от нищо неподозиращ човек, който пък си търсел работа. По телефона му се обадили от "фирма за дограма" и му казали да отиде "да прибере едни пари".

Безработният, бързо се сетил, че парите под пейката миришат на престъпление и отишъл в полицията, за да разкаже какво е станало и да ги предаде.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.