iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Парите са основната причина за споровете ни

Парите са основната причина за споровете ни 07_1436954310

Българинът прощава изневяра, но не и бедност и безразборно харчене, като това показа проучване на агенция IPSOS. Според него споровете за пари са най-често срещаните в българските семейства. „Парите са основната причина за спорове в почти половината от семейните двойки в България – 49 на сто.

Това е най-големият процент сред изследваните европейски страни“, гласи изследването, направено в 4 държави - Чехия, Полша, Словакия и България, сред 4000 души на възраст между 18 и 70 години. То показва още, че по тази причина са и половината разводи у нас.

Сред другите основни причини да си повишим тон в България са изневярата, проблемите с роднините и разходите, които сме направили в свободното си време. „Повече от половината българи – 61 на сто се карат за разходите си.

Доходите пък са причина за спорове във всяко трето домакинство, а едва четвърт от кавгите за пари са заради финансите като цяло, както и за заеми”, става ясно още от статистиката.

Спорове има и в другите изследвани страни, но по различни причини. В Полша например семействата спорят най-ожесточено за облеклото си. „В Полша причината за всеки четвърти спор – 27 на сто, са разходите за облекло, чанти и обувки.

Кавгите на словаците пък са заради скъпите им хобита, което се отнася предимно към жените. В Чехия една четвърт от караниците са за разходи за храна“, обясниха експертите.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.