iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Отървете се от главоболието

Отървете се от главоболието 04_1429708058

Милиони хора по света страдат от главоболие, някои дори постоянно. Младите хора и децата също не са пощадени, като в повечето случаи тези болки могат да бъдат предотвратени или да им бъде сложен край.

Една "цепеща се" глава преди изпит или след няколко-часова работна среща не е необичайно явление.

Който обаче страда по-често и без видима причина, трябва да се консултира с лекар. Самолечението се препоръчва, само когато болките не продължават повече от 3 дни. Причини за главоболието могат да са различни и те в различна степен да застрашават здравето. Познати са над 165 форми на оплакването, в повечето случаи диагнозата е относително безобидно главоболие, дължащо се на напрежение, но има и други, понякога животозострашаващи заболявания с подобна симптоматика.

При главоболие, дължащо се на напрежение, болката стяга черепа като каска с по-малък размер. Болката може да изчезне посредством движение на чист въздух. Много лекари смятат мускулните напрежения в раменете и врата като основни причини за неприятните симптоми. След 8 часа работа на компютър гръбната мускулатура лесно се схваща. затова не е необходимо веднага да се посяга към таблетките. Елементарното раздвижване, а още по-добре разходка на чист въздух, може бързо да проясни главата.

Друго изпитано средство е разтриване на слепоочията с етерично масло от мента - маслото се нанася с леки потупвания при затворени очи и максимално отпуснато тяло. Ефективно действие може да има чаша кафе с парче лимон или таблетка мултивитамини.

Източник: bgfermer.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.