iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Отложиха посещението на ученици в Брюксел заради атентатите

Отложиха посещението на ученици в Брюксел заради атентатите 11_1448791959

Посещението в Брюксел на групата ученици, отличили се на конкурса "Искам да живея в моя роден град, защото…" се отлага за по-късна дата през 2016 година, като промяната е направена заради сложната обстановка в Белгия във връзка с терористичните атентати.

Условията за посещението обаче остават същите- разходите за посещението на 32-те деца от Видин, Враца, Монтана, Перник и Смолян ще бъдат поети изцяло от евродепутата Владимир Уручев, който отговаря за тези области в страната. Това обясни за Радио ВИДИН сътрудникът на Уручев за Видин, Калин Каменов:

"Предвид създалата се обстановка и последна степен на тревога в Брюксел, заради безопасността на децата и притесненията на родителите, взехме това решение с колегите в Брюксел. По-добре да стане така, отколкото да отидем там и родителите да бъдат притеснени. отлага се във времето, няма да бъде премахнато. Ще го отложим за 2016 година."

Междувременно Белгия предсрочно снижи на 3-та степен нивото на терористична заплаха за района на Брюксел. Това означава, че публичните събития вече ще могат да се провеждат в столицата, като мерките за сигурност ще се решават за всеки случай по отделно. Метрото и училищата в Брюксел заработиха отново в сряда още преди да бъде понижена степента от 4-та на 3-та. Засиленото присъствие на войници и танкове редом с полицаите по улиците на града обаче остава.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.